ponedeljek, 19. marec 2012

Plaže, plaže...plaže...

Ko ste vi še trdno pančkali, smo mi že veselo pičili proti NSW po morski daljši strani, se ustavili na razgledni točki Jemmies point, ki gleda na jezero Gippsland Lakes, nato pa smo si v samem mestecu na ladjici privoščili lahko morsko kosilo ob rahlem pozibavanju. Za lažjo prebavo pa še kratek sprehod ob jezercu.
Pot nas je zanesla do naslednjega rajskega mesteca Eden, kjer smo prenočili, še prej pa obvezno pregledali obalo in plaže.
Po prijetnem počitku in zajtrku v mestni kavarnici, se je potovanje nadaljevalo skozi še lepša mesta. Najprej smo šli v znano avstralsko sirarno Bega cheese factory, pogledali muzejček ter pokušali razne okusne sire.
Naslednja postaja za sprehod je bila Narooma,
...Batemans Bay in ker je bil čas že za kosilo, smo si privoščili fish&chips...tako je to ja, morske hrane na pretek, v kakršnikoli varianti... kratek sprehod in naprej na pot.
Naslednje morsko mesto, vredno ogleda in čofotanja po za mene kar topli vodi (zame je topla od 25 naprej), je bila Ulladulla.
Krasno...hoja v sončnem toplem vremenu, po pesku in morski vodi...z možgani na prepihu...neprecenljivo...
V istem stilu smo nadaljevali v Gerroi, na t.i. Seven mile beach. Ker je bilo naše potovanje že skoraj pri koncu, smo si privoščili daljši sprehod po plaži...masaža stopal...veter v laseh..... I miss that!
In ker nam ni bilo nič preveč in dovolj, je sledila zadnja postaja nekaj km pred domom, Kiama.
Med drugim je znana po svoji luknji, skozi katero ob močnem valovanju buta morje.
In tako se je zaključilo naše čudovito 5-dnevno potovanje. Ko bi vedeli, kaj še vse pride... :)

Papa

2 komentarja:

Hvala za tvoj obisk in komentar:)