torek, 14. junij 2011

Češnjev vikend

Ja, vikend je minil v znamenju rdečih in sočnih češenj. Najprej sem v soboto napadla drevesa in pobrala najlepše med lepimi, za kar sem mogla uporabit tudi malo opičjih spretnosti plezanja v višino 5 metrov in več. Ker kot po navadi nas vedno pritegne tisto, kar je skoraj nedosegljivo. Tako sem tudi sama posegala po rdečih hrustavkah z vso natezno močjo po vejah. Napolnila se je vrečka, napolnila se je košara... bilo je ziher okoli 10 kg. Pa je moralo biti dovolj...za en dan...;) Seveda je ena polna vrečka romala mojim. Prva stopnja dosežena.
Čakalo me je iskanje kozarcev za vlaganje. In kot nalašč, samo kozarci z navoji (jim nekak ne zaupam preveč). A ker druge izbire ni bilo, sem se morala zadovoljiti z njimi. Nakup tudi opravljen.
Sledilo je le še prebiranje, pranje, koščičenje, dezinficiranje kozarcev v pečici, priprava sladkorne raztopine... in že so nastajali prvi kozarci kompotov.
Ostanek češenj sem naložila v pekač in jih dala "pajsat" za marmelado v pečico. Vse skupaj je na koncu bilo dovolj le za 2 mala kozarčka.
Da bi prišla do izraza tudi moja ustvarjalna žilica, sem dodatno okrasila še pokrovčke slikovno in datumsko.
V nedeljo sem dobila še eno pošiljko češenj in tokrat tudi malin. Slednje niso mogle dočakat naslednjega dne  zaradi svoje krhkosti, zato so pristale v kompotu in v ponvi za kuhanje marmelade. Dodala sem še nekaj borovničk in izpadlo je ...mmmm...zelo okusno.
In ne boste verjele...v hladilniku čaka še ena porcija češenj...za danes... torej popoldan veselo na delo še za eno rudno - malo manjšo tokrat :)

Pa lep ostanek dneva s kakšno češnjo vam želim!

3 komentarji:

  1. Mmmmmmmm, koliko dobrot si pripravila! Jaz sem letos češnje vlagala samo v želodec. Krasno si tudi zdekorirala pokrovčke!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako dobro in lepo je videti vse te kozarčke. Pridno pripravljaš ozimnico :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Sama se tudi zadnje dneve ukvarjam le še z vlaganjem češenj. Saj je kar zabavno - ja pa jade - potem ko so v kozarcih.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj obisk in komentar:)