ponedeljek, 07. marec 2011

Pust 2011

Pa je za mano že tretja sezona pusta v obliki divje muce/tigra... Pokukajmo malo v zgodovino...
Je že kar postala navada, da sem 3 leta zapored ista maškara, a hkrati vedno v drugačni verziji. Pred tem so bile 3 verzije hudička - v vsakem ga je nekaj, tako tudi v meni, predvsem navihanega, a ne zlobnega vrageca. Všeč so mi konkretne, domišljijske, izvirne in elegantne maškare, ne takšne, ki nase navlečejo vse živo, da na koncu ne veš več kaj predstavljajo. No in ker sva z dragim rada v stilu in "fina", sva načeloma maskirana v paru. Glede hudička ni kaj komplicirat - rdeča in črna...to je to.
Ko sem se končno naveličala biti isto, se želela nekaj, kjer lahko pokažem svojo kreativnost. In prelevila sem se v tigerčka. Obraz sem okrasila sama, prav tako sem iz "kožuha" sestavila kostim. Moj je še vedno vztrajal pri hudiču, ki me je krotil.
Ko je B opazil, da prav fajn zgledam, se mi je lani pridružil tudi sam. Tokrat sva bila bela tigra. Spet sem kostimček izdelala sama z repi, gamašami in šapicami vred, B si je poslikal srajco in naredil kapico (potem pa nej kdo reče, da moški nimajo ročnih in ustvarjalnih spretnosti - tudi pred šivalnim strojem se ga da najt). Da bi bila čimbolj original, sva se naslikala po fotki, ki sva jo imela pred seboj.
In ker sva doživela kar nekaj pohval, fotografiranj, sva se odločila, da bova letos isto, spet z manjšimi spremembami. Celo barvne lečke - zelene in modre, sva kupila in jih po dolgih mukah spravila v oči (hvala bogu, da mi jih ni treba imet).
Tako...pa sem pripredla do konca... V mislih se mi že podijo ideje za naslednji pust...Le kaj....predvidevam, da bo spet nekaj z repom...hmmm...

S to zadnjo masko se prijavljam na izziv Craft-alnice, kjer je tema pust.

Pa lep sončen pozdrav vsem!
Di

7 komentarjev:

 1. Ouauuuuu, odlična sta. Kostumsko in poslikava obraza. Sem čisto brez besed.

  OdgovoriIzbriši
 2. To pa so taprave maškare, lepo izdelana kostuma, super poslikava obraza, res sta fajn.

  Lepo, da si se nam pridružila v Craftalnici in hvala.

  OdgovoriIzbriši
 3. Res krasna poslikava in kostumi!
  Vstavljanje leč se je pa izplačalo,obraza še bolj dopolni!

  OdgovoriIzbriši
 4. oooooo kire hude zelene oči!!!!
  ♥ ♥ ♥ super našemljen par sta :)) upam, da tudi v resnici :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Na vse sta mislila....leče, saj kar ne morem verjeti. Super :))).

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj obisk in komentar:)